Firar 1 år i Cordoba, Argentina

Firar 1 år i Cordoba, Argentina

Idag är det 1 år sedan jag ankom till Argentina och då förstod jag inte att detta var första resan utomlands som jag skulle vara instängd och inte kunna besöka nya platser och resa fritt som jag alltid kunnat göra på mina tidigare utlandsresor.

Från början fick jag lära mig att turister ofta blir rånade och att många ser på oss västerlänningar som ”gringos” med pengar och värdesaker.

Att jag rest till Bulgarien, Gambia, Tunisien, Sydkorea, Västindien, USA, Island och alla länder i Europa sedan över 50 år och sett det mesta och alltid är försiktig gäller inte i Latinamerika fick jag höra.

Eftersom inga nästan tala engelska här och jag skulle stanna ett tag så lyssnade jag noga och tog alla råd på allvar. Bestämde mig för att lära mig spanska och att stanna kvar för att ta tillvara på möjligheterna att lära mig om Argentina och en annan kultur.

Jag ville även utmana mig själv att känna på hur det känns för alla de migranter som kommit till Sverige och inte kan förstå språket, kulturen och göra sig förstådda.

Det har gett mig en helt annan förståelse och inblick i hur utsatt jag känner mig. Allt som varit känt och är naturligt för mig i mitt hemland och att tala samma språk blir som en mur som satts upp nu.

Det har varit ännu mer utmanande pga PANdemin #Covid19 som har hindrat mig från att ens ta en promenad under de första månaderna. Alltid när jag rest till andra länder brukar jag ta promenader och ökar omkretsen i takt med att jag lär känna området.

Men istället för att klaga så har jag sett på möjligheterna och valde att studera på distans och diplomera mig som ICF Coach och under detta året ska jag även certifiera mig.

Nu startar jag upp grupper med max 8 st deltagare som jag kommer coacha vid 5 tillfällen på distans via Zoom. Det kommer vara för dig som vill bli effektivare i ditt jobbsökande eller göra livsstilsförändring.

Varmt välkommen!
Christer Edman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *